Ontspanning

Ontspanning

in Wemeldinge

Een heerlijke vakantie in een Oosterschelde Strandstudio

In de prachtige groene en maritieme omgeving van de Oosterschelde Strandstudio’s komt u volledig tot rust. En heeft u zin om iets te ondernemen dan leent Wemeldinge zich hier uitstekend voor.
Volledig ontspannen tijdens een heerlijke vakantie is eenvoudig te bereiken.

Zeilen
Uw jacht vaart met zijn neus in de golven, de zeilen trotseren dapper de wind, en u zit aan het roer of ligt heerlijk op het dek. U geniet van de deining, de warmte van de zon, de zilte zeelucht en de serene rust om u heen. Volledig ontspannen keert u terug na een heerlijk dag zeilen. Wanneer u een mooie zeiltocht wilt maken kunt u heel eenvoudig aan boord in de “Jachthaven Wemeldinge”. Heeft u geen eigen jacht dan zijn er diverse mogelijkheden om een zeiljacht, eventueel met schipper, te huren. Door de unieke ligging van de jachthaven middenin de Oosterschelde is het zeer eenvoudig om het water op te varen.

Duiken
Eenmaal onder water kunt u volledig opgaan in al het moois om u heen; u zwemt in een bijzondere wereld met prachtige vissen, schelpdieren en waterplanten en maakt uw hoofd helemaal ‘leeg’.
Wemeldinge is voor (inter)nationale duikers een absolute hotspot. Door een grote diversiteit aan (schelp)dieren en planten onder de waterspiegel van de Oosterschelde wordt hier het gehele jaar veelvuldig gedoken. Met extra comfort voor de duikers door speciale duiktrappen om eenvoudig het water uit te komen, warme douches, spoelbakken en kleedkamers. Is uw duikfles leeg? Deze kunt u eenvoudig bijvullen in Wemeldinge bij ‘Kleine Stelle’ en duikshop ‘Octopussy’. Kunt u nog niet duiken? Er is de mogelijkheid om tijdens uw vakantie in Wemeldinge verschillende duikcursussen te volgen.
Door de perfecte ligging van de Strandstudio’s hoeft u de dijk maar over en staat u al aan de Oosterschelde, klaar om te duiken. Een bijzondere ervaring die u niet voorbij moet laten gaan!

Fietsen
Als fietsliefhebber komt u tijdens uw vakantie in de Oosterschelde Strandstudio’s tijd te kort. Er zijn zoveel verschillende mooie fietsroutes; van fietsen langs de kustlijn over karakteristieke dijkjes tot kleurrijke boomgaarden. Voor elk wat wils.
Uw fiets brengt u in alle bijzondere uithoeken van Wemeldinge en haar omgeving zoals het ‘Nationaal Park de Oosterschelde’ en Waardevol Cultuur Landschap de ‘Zak van Zuid-Beveland’.
Ver van alle drukte geniet u tijdens het fietsen van de prachtige omgeving. Zo nu en dan moet u een stevige tegenwind trotseren, om vervolgens enigszins uitgeput maar voldaan op een terras neer te strijken voor een kopje koffie. Ontspannen en vol energie vervolgt u uw fietstocht en verwondert u over het omringende natuurschoon. Ook echt een aanrader is uw fietsroute te combineren met een overtocht met een pontje. In de zomermaanden varen er diverse pontjes op de wateren in Zeeland. Vanuit Wemeldinge pakt u zo het pontje naar Gorishoek in Tholen om daar heerlijk het eiland rond te fietsen.
Daarnaast is er ook een bijzondere fietsroute richting Yerseke. Hier kunt u onder begeleiding van een gids meer te weten komen over de mosselen; met een bezoek aan een mosselverwerkend bedrijf en/of de havens en een bezoek aan de oesterputten. Niets teveel gezegd?! Wat heeft u hier een heerlijk fietsgebied.

Wandelen en hardlopen
Vanuit uw Strandstudio in Wemeldinge kunt u ‘s ochtends zo het strand op lopen om rustig wakker te worden en plannen te maken voor de dag. Ook in de avond is het heerlijk vertoeven aan de kustlijn; op het strand of over de dijk kunt u volop genieten van de rust en ruimte en al het natuurschoon.
Er zijn een aantal verschillende lange afstand wandelroutes in Wemeldinge. De natuurroutes  genaamd “Een banjerroute met de hond”, “Een struinen langs de dijk” en “Een door het bos route” zijn met name geschikt voor de geoefende wandelaar. In de gemeente Kapelle vindt u nog een aantal themaroutes.

Oesters rapen
Op diverse plaatsen langs de zeedijk van de Oosterschelde is het mogelijk om Japanse oesters te rapen en vervolgens op te eten. Ontzettend bijzondere ervaring om samen met uw kinderen, familie of vrienden te doen. Bent u gek op de zilte smaak van oesters? Zo vers, meteen uit het zuivere water van de Oosterschelde heeft u ze nog nooit gegeten. Tijdens een excursie leert u in één dag oesters vinden, openen en bereiden. De excursies worden gegeven van september tot en met maart.

Dagje wellness
Zin in een dagje wellness? Zelfs hiervoor hoeft u het bruisende dorp Wemeldinge niet te verlaten. Hiervoor kunt u terecht bij ‘Skincare en Cityspa Knapp!’.  Alhier geeft u zich een hele dag over aan allerlei verwennerijen (waaronder Spa rituals  en Garra Rufa Footspa) en ontspant u zich niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Wat zo fijn is, is dat de wellness zich nagenoeg om de hoek van uw vakantieadres bevindt. Geen zin in een actieve vakantiedag, dan is een dagje wellness absoluut de moeite waard.

Uitgaansmogelijkheden in Wemeldinge