Culinair

Culinair

genot

Bevelandse lekkernijen

Uw vakantie op Zuid-Beveland garandeert culinair genot door de vele streekgebonden lekkernijen.
Op de menukaart in vele restaurants vindt u zeevruchten terug. Door de ligging aan de Oosterschelde super vers mosselen, kreeft, oesters, kreukels en kokkels op uw bord en met Zeeuwse passie bereid. Ook de lokale groenten zeekraal en lamsoren ontbreken niet.

Oesters en mosselen
Er zijn twee soorten oesters: de Zeeuwse wilde oester (of creuse) en de Zeeuwse platte oester. Wilde oesters worden zowel rauw als gegrild geserveerd. Zeeuwse platte oesters hebben zo’n verfijnde smaak dat ze vrijwel altijd rauw worden opgediend. Vers uit het zuivere water van de Oosterschelde zijn ze op zijn best.
Mosselen kunnen op een groot aantal verschillende manieren worden bereid. Ze kunnen eenvoudig worden gekookt met een groentemengsel van ui, selderij en wortel. Heerlijk in combinatie met een stukje stokboord, een dipsaus en een witte wijn of een mosselbiertje. Daarnaast zijn gebakken, gegrilde of gegratineerde mosselen ook heerlijk. Laat u verrassen wanneer u in één van de visrestaurants gaat eten en proef de zee!

Oosterscheldekreeft
De Oosterschelde staat ook bekend om zijn bijzondere kreeft, die door zijn unieke dna fijner en zachter van smaak is. Doordat de kreeft rechtstreeks vanuit de Oosterschelde op uw bord ligt, is deze uitermate vers en van hoogwaardige kwaliteit. Tevens wordt de Oosterscheldekreeft op duurzame wijze wordt gevangen.
De kreeft kan op verschillende manieren worden bereid; gekookt, gegrild, in botersaus gegaard, in salade of op de barbecue…keuze te over. Wanneer u op vakantie bent in Wemeldinge, moet u absoluut een keer Oosterscheldekreeft nuttigen. Geen zin om zelf deze lekkernij te bereiden, ga dan heerlijk eten in één van de exclusieve restaurants.
Gezien de exclusiviteit van de Zeeuwse kreeft hebben diverse goede Zeeuwse restaurants een gezamenlijk initiatief opgestart genaamd ‘de Kring‘.  De restaurants bundelen hun expertise en ervaring, promoot men de Oosterscheldekreeft, zorgt voor duurzame visserij en wisselt nieuwe creaties met elkaar uit.
Op de website van de Kring kunt u speciale recepten vinden.

Zeekraal
Zeekraal is een absoluut Zeeuwse product. Kan bij vele gerechten worden geserveerd door zijn zilte en knapperige smaak. Ook hierbij geldt; eenvoudig te bereiden geeft een heerlijke smaak.

Restaurants
Vele bekende restaurants hebben een vaste clientèle door de smakelijke Zeeuwse streekproducten die zij op hun menukaart presenteren.
Wilt u exclusief dineren en genieten van de Zeeuwse zilte zaligheden? Bezoek dan eens ‘Interscaldes’ in Kruiningen (in het bezit van 2 Michelinsterren) of restaurant ‘De Kromme Watergang’ in Hoofdplaat. Aub aanpassen en ergens toevoegen dat je recht naast de deur in zelf complex kunt eten
Naast uw studio, in het complex van ‘Residence Weumelinghe’, kunt u heerlijk lunchen en dineren bij Eetcafé Club Casco. Ook bij Havenbrasserie ‘Bom Dia’, Restaurant ‘de Oude Sluis’ of Eeterij ‘Juno’ in Wemeldinge kunt u terecht om de smaaksensatie van verse zeevruchten en andere streekproducten uit Nationaal Park de Oosterschelde te ervaren.

visrestaurants in Zeeland

Gegevens restaurants